Bij Breedband Regio Eindhoven kunt u terecht voor zakelijke glasvezelverbindingen in de vorm van een Dark Fiber (onbelichte) verbinding.
Op deze pagina leest u meer over de voordelen, techniek en toepassingen van onze verbindingen.

Direct aanvragen

Direct inzicht krijgen in de kosten van een glasvezelverbinding op uw locatie?

Voordelen/

Onbeperkte bandbreedte en groeimogelijkheden/

Met BRE Dark Fiber heeft u glasvezel beschikbaar met oneindig veel mogelijkheden. Door het gebruik van de juiste transmissieapparatuur is er vrijwel geen limiet in bandbreedte. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om eenvoudig de snelheid van uw verbinding met de databehoefte van uw bedrijf mee te laten groeien. Zo bent u altijd voorbereid op wat de toekomst brengt.

Zelf controle over een betrouwbare verbinding/

Uw glasvezels worden niet gebruikt door anderen. Een standaard BRE Dark Fiber verbinding bestaat uit twee glasvezels, welke volledig beschikbaar zijn voor eigen gebruik. Hierdoor is een veilige uitwisseling van uw data gegarandeerd en houdt u de controle in eigen handen, zelfs wanneer u het beheer uitbesteed aan een van onze partners.

 

Met behulp van multiplexing zijn er zelfs meerdere gelijktijdige verbindingen, protocollen en toepassingen mogelijk over één glasvezel. Zo maakt u optimaal gebruik van uw verbinding en beperkt u nieuwe investeringen.

Kosten efficiënt/

BRE Dark Fiber is een zeer kostenefficiënte oplossing. Dit is te danken aan:

  • Een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
  • Geen extra maandelijkse kosten bij groei naar databehoefte
  • Geen nieuwe aanlegkosten wanneer u overstapt van dienstenleverancier
  • Meerdere toepassingen mogelijk over één verbinding

Hoge beschikbaarheid van uw verbinding/

Alle kabels van BRE liggen in HDPE mantelbuizen, welke zijn ontwikkeld om glasvezelkabels te beschermen. Daarnaast maakt u gebruik van een eigen glasvezel. Bij veel gehuurde verbindingen zult u namelijk een glasvezel delen met andere klanten, waardoor er onderbrekingen ontstaan bij het toevoegen van andere klanten. Bij BRE reserveren we een uniek glasvezelpaar voor u alleen, waardoor u een stabiele verbinding behoudt.

 

Ook heeft u de mogelijkheid om een redundante verbinding af te nemen, welke tot stand wordt gebracht met twee volledig gescheiden routes. Onverhoopte schade, bijvoorbeeld ten gevolge van graafwerkzaamheden, zal daardoor niet leiden tot onderbreking van uw verbinding. Hierdoor bent u gegarandeerd van een optimale beschikbaarheid.

100% open en onafhankelijk/

BRE opereert als onafhankelijk aanbieder van (passieve) glasvezelinfrastructuur en is te gebruiken voor alle bedrijven en instellingen. De doelstelling van BRE is om het gebruik van zakelijk glasvezel en daarmee regionale groei te stimuleren.

 

Als gebruiker van een BRE Dark Fiber profiteert u van deze onafhankelijke infrastructuur. Door het gebruik van drie functionele lagen (zie sectie ‘De Techniek’) kunt u zelf bepalen welke diensten u gebruikt en via welke aanbieder u deze afneemt. En wanneer u een overstap maakt, hoeft u daarbij niet opnieuw te investeren in een nieuwe glasvezelaansluiting.

De Techniek/

Dark fiber verbindingen/

BRE levert standaard dark fiber verbindingen bestaande uit twee vezels. Een dark fiber is een onbelichte glasvezel tussen twee locaties. U (of een van onze partners) zorgt hierbij zelf voor de belichting van de glasvezel. Door gebruik van WDM belichtingsapparatuur is de bandbreedte en het aantal toepassingen per vezel eenvoudig uit te breiden.

Single-mode glasvezel type G.652.D/

BRE maakt gebruik van single-mode glasvezel van het type G.652.D. Een single-mode glasvezel is zeer geschikt voor hoge bitrates en lange afstanden. Single-mode vezels hebben een kleine kern en kunnen slechts één lichtstraal versturen. Doordat er maar één enkel pad door de kern gaat, wordt het licht door het midden van de kern gestuurd en wordt het niet teruggekaatst tegen de buitenkant van de kern zoals het geval is bij multi-mode. Meer informatie over de specificaties van vezeltype G.652 vindt u hier.

Drie functionele lagen/

Een glasvezelnetwerk is op te delen in drie functionele lagen: De passieve laag, de actieve laag en een dienstenlaag. De passieve laag bestaat uit de fysieke infrastructuur van o.a. mantelbuizen, koppelpunten, patchpanelen en glasvezelkabels. De actieve laag zorgt voor het datatransport over de glasvezels. Door het gebruik van o.a. routers en switches worden lichtsignalen verstuurd gegevens verzonden en ontvangen. Ten slotte worden er over de belichte glasvezels diensten aangeboden zoals internettoegang, VoIP, cloud of datacenter koppeling.

 

Bij BRE heeft u vrije keuze van dienstaanbieders en kunt u zonder problemen overstappen. Door onze onafhankelijke infrastructuur blijft de glasvezel gewoon liggen en hoeft u niet opnieuw te investeren in een nieuwe glasvezelaansluiting.

Redundantie/

Om hoge beschikbaarheid van uw verbinding te garanderen heeft u de mogelijkheid om een redundante aansluiting af te nemen. Dit is een verbinding die met minstens twee glasvezelkabels via verschillende trajecten wordt gerealiseerd. Wanneer er bijvoorbeeld door een kabelbreuk een onderbreking plaatsvindt, kan uw dataverkeer omgeleid worden via de tweede, redundante verbinding. Door de inzet van de juiste netwerkapparatuur merkt u weinig tot niets van een dergelijke storing.

Toepassingen/

Koppeling bedrijfslocaties/

Koppeling met een datacenter/

Co-Locatie/

Back-Up/

Internettoegang/

Redundantie/

VoIP/